کد خبر: ۷۸۶۳۹۲
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۲۳:۵۶
روغن کرچک چیست؟
روغن کرچک را اگر از معجزه‌های طبیعت به حساب آوریم، کار گزافی انجام نداده‌ایم. این روغن خواصی متعدد برای پوست و مو دارد...

14 تا از خواص روغن کرچک برای پوست و مو

به گزارش بولتن نیوز،این روغن را با نام روغن کاستور هم می‌شناسند. نام کاستور برگرفته از نام این روغن در زبان انگلیسی [castor oil] است. روغن کاستور یا کرچک روغنی گیاهی است که از دانه‌های گیاه کرچک استخراج می‌شود. تقریباً بی‌رنگ است، اما مقداری هم به زرد کم‌رنگ تمایل دارد. گیاهی که این روغن از آن استخراج می‌شود، بیشتر در آفریقا، آمریکای جنوبی و هند رشد می‌کند. البته از میان این‌ها، کشور هند اصلی‌ترین منبع تولید روغن کرچک است. جالب است که آمریکا و چین، واردکنندگان اصلیِ این روغن از هند هستند.

این روغن از طریق پرس سرد دانه‌های کرچک و سپس اعمال حرارت روی آن‌ها تولید می‌شود. البته فراموش نکنید که معمولاً این روغن به‌عنوان روغنی خوراکی استفاده نمی‌‌شود، مگر برای رفع برخی مشکلات از جمله یبوست. در واقع در گذشته، یعنی سده‌های پیشین، از این روغن به‌عنوان یک ملین مؤثر برای رفع مشکل یبوست استفاده می‌کرده‌اند، اما امروز کاربردی اصلی آن در لوازم آرایشی است.

مزایای روغن کرچک برای مو و پوست صورت

در برخی از مجلات، مزایای بسیار زیادی برای این روغن ذکر کرده‌اند که متأسفانه بخش عمده‌ای از آن‌ها ثابت‌نشده هستند. سعی ما این است که در ادامه به‌واسطه‌ی مواد موجود در این روغن، برخی مزایای آن برای پوست و مو را ذکر کنیم:

1- از چین‌وچروک پوست جلوگیری می‌کند

روغن کاستور یا کرچک، دارای آنتی‌اکسیدان‌هایی‌ست که با فعالیت رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کنند. ازآن‌جاکه رادیکال‌های آزاد نقشی مهم در پیری پوست دارند، می‌توان گفت که این روغن برای کاهش سرعت پیری پوست و البته جلوگیری از ایجاد چین‌وچروک مفید است.

2- برای مقابله با آکنه مفید است

این روغن از خواص ضدباکتریایی برخوردار است. چون معمولاً باکتری‌ها با بستن منافذ پوست باعث بروز آکنه می‌شوند، با استفاده از این روغن روی پوست می‌توانید تا حد زیادی از بروز آکنه جلوگیری کنید. این خاصیت روغن کرچک به دلیل وجود اسید ریزینولئیک در در ذرات تشکیل دهنده آن ایجاد شده است.

3- پف‌کردگی پوست صورت را کاهش می‌دهد

روغن کاستور از خواص ضدالتهابی هم برخوردار است. بنابراین با استفاده از آن، تا حد زیادی به کاهش تورم و پف‌کردگی صورت کمک می‌کنید. همچنین، به‌واسطه‌ی همین خواص ضد التهابی، برای تورم زیر چشم مفید است. روغن کرچک برای کسانی که پوست حساسی دارند هم مناسب است.

4- رطوبت پوست را افزایش می‌دهد

اگر درگیرِ خشکی پوست هستید، روی روغن کرچک و خواصی که برای آب‌رسانیِ پوست دارد حساب کنید. این روغن را اگر به‌شکل مرتب استفاده کنید، باعث افزایش رطوبت پوست می‌شود و همچنین روی براق و سرحال نشان‌دادنِ پوست تأثیری مثبت می‌گذارد.

5- در رفع خشکی لب تأثیرگذار است

این روغن نه فقط برای رفع خشکی پوست، بلکه برای رفع خشکی لب هم مفید است. جالب است بدانید که در بسیاری از رژلب‌ها و برق‌لب‌ها از روغن کرچک استفاده می‌شود. اگر لب‌هایی خشک دارید، نیازی به استفاده از کرم‌های شیمیایی ندارید. همین روغن را روی لب‌ها بمالید و از تأثیر مثبت آن لذت ببرید. البته اگر طعم آن را دوست نداشتید، می‌توانید مقداری روغن نارگیل با آن ترکیب کنید. این روغن به دلیل خاصیت آبرسانی بالایی که دارد به راحتی ترک و خشکی لب را برطرف می‌کند.

6- برای پوست‌های حساس مفید است

بسیاری از کسانی که برای افزایش رطوبت، کاهش چین‌وچروک و موارد این قبیل به استفاده از روغن روی می‌آورند، دارای پوستِ حساس و جوش‌دار هستند. از این رو هراس دارند که روغن باعث بدتر شدن جوش‌های صورت‌شان شود. اما خبر خوب این است که برطبق امتیازبندی کمدوژنیک، این روغن امتیاز بسیار پایینی دارد. این یعنی روغن کاستور بسیار بعید است که منافذ پوست را مسدود کند و باعث ایجاد جوش شود. بنابراین از بهترین روغن‌ها برای پوست‌های جوش‌دار است.

7- روی آن برای پاکسازی پوست می‌توانید حساب کنید

تری‌گلیسیریدهای موجود در این روغن، کمک می‌کنند که آلودگی‌های روی پوست و آلودگی‌های منافذ آن تا حد زیادی از بین بروند.

8- در تسکین خارش مؤثر است

چون از خواص ضد التهابی برخوردار است، با مالیدن آن به پوست‌تان می‌توانید به کاهش خارش پوست کمک کنید.

9- ممکن است برای افزایش رشد مو مفید باشد

تحقیقات زیادی در ارتباط با نقش این روغن در افزایش سرعت رشد مو انجام نگرفته‌اند، اما بسیاری از کسانی که از روغن کاستور استفاده کرده‌اند، تأیید کرده‌اند که این روغن در افزایش سرعت رشد مو بسیار تأثیرگذار است.

گفته می‌شود یکی از بهترین روش‌ها برای استفاده از آن جهت افزایش سرعت رشد مو، ترکیب آن با روغن نارگیل است. ترکیب این روغن‌ها را شب‌هنگام به موها بمالید و صبح پس از بیدار شدن بشویید. هفته‌ای دو بار این کار را روی موهایتان انجام دهید. پس از گذشت مدتی شاهد تغییر روی رشد موی خود خواهید بود.

10- برای کاهش خشکی پوست سر مفید است

همان‌طور که از این روغن می‌توان برای رطوبت‌رسانی به پوست صورت استفاده کرد، امکان استفاده از آن برای کاهش خشکی پوست سر وجود دارد. خشکی سر منجربه خارش و التهاب پوست می‌شود. علاوه بر این خشکی سر عامل ایجاد شوره هم هست. این روغن همچنین برای کاهش شوره‌ی سر مفید است. برای استفاده‌ای عالی از آن جهت کاهش خشکی سر، می‌توانید مقداری روغن زیتون و آب‌لیمو به آن اضافه کنید. ترکیب روغن زیتون و آب‌لیمو را روی سر بمالید و اجازه دهید ترکیب حدود نیم ساعت روی سرتان بماند. پس از آن با آب و شامپو موها و پوست سر را بشویید. اگر احساس کردید که این ترکیب پوست سر شما را اذیت می‌کند، به سرعت آن را از روی سر بشویید.

دیگر خواص روغن کرچک

مروری بر خواص این روغن برای پوست صورت و مو داشتیم، اما این روغن مزایای دیگری هم دارد. شاخص‌ترین مزایای آن برای دیگر اعضای بدن از قرار زیر هستند:

1- برای رفع ترک پاشنه‌ی پا کاربرد دارد

 اگر پاشنه‌ی پای‌تان دچار تَرک است، می‌توانید از این روغن استفاده کنید. استفاده از آن برای رفع ترک هم کار ساده‌ای‌ست. کافی‌ست شبیه به یک کرم در طی هفته چند بار پاشنه‌ی پای ترک‌خورده را با این روغن ماساژ دهید.

2- روغن کرچک تا حد برای پر کردن ابرو مفید است

برخی ادعا دارند که از این روغن برای پر کردن ابرو استفاده کرده و پاسخ مثبت دریافت کرده‌اند. برای این منظور، می‌توانید شب‌ها مقداری از این روغن را به قسمت‌های خالی ابروها بمالید.

3- ملین یا مسهل است

چنان‌که در بالا هم اشاره شد، روغن کاستور یا کرچک ملین یا مسهل است. از آن می‌توانید برای رفع یبوست استفاده کنید. برای این منظور، مقداری از آن را به‌صورت خوراکی مصرف کنید. اگر با طعم آن مشکل داشتید، می‌توانید زنجبیل به آن اضافه کنید.

4- روی آن برای درمان بی‌خوابی حساب کنید

اگر شب‌ها دچار بی‌خوابی هستید، می‌توانید مقداری از این روغن را به پشت پلک‌ها بمالید. وجود این روغن پشت پلک خاصییت آرامش‌بخشی داردو در نهایت خواب راحتی خواهید داشت.

چگونه از روغن کرچک برای صورت استفاده کنیم؟

در بالا به خواص این روغن برای پوست اشاره کردیم و گفتیم که برای خشکی پوست، برای جلوگیری از پیری پوست و چند مورد دیگر مفید است. اما قطعاً پرسش اصلی این است که از آن چگونه می‌توان برای پوست استفاده کرد؟

پاسخ این است که این روغن غلیظ است و بهتر است آن را با روغن‌های حامل ترکیب کنید. از بهترین روغن‌های حامل می‌توان به روغن نارگیل، روغن زیتون و روغن بادام اشاره کرد. کافی‌ست چند قطره از این روغن را با یکی از این روغن‌های حامل ترکیب کنید و شب‌هنگام و قبل از خواب به پوست بمالید. صبح و بعد از بیدار شدن، صورت‌تان را با شوینده‌ی غیرصابونی بشویید. ترکیب روغن کرچک با این روغن‌ها باعث می‌شود تا پوست صورتتان از خواص بیشتری بهره‌مند شود.

آیا روغن کرچک عوارض دارد؟

تحقیقات زیادی در مورد خواص و مضرات این روغن انجام نگرفته‌است، با این حال ممکن است در برخی افراد باعث واکنش آلرژیک شود. اگر پس از استفاده از این روغن دچار خارش یا قرمزی در پوست شدید، استفاده از آن را متوقف کنید. اگر بعد از قطع مصرف باز هم دچار حساسیت بودید، حتما به یک پزشک مراجعه کنید.

سخن پایانی

در این مقاله در مورد روغن کرچک یا کاستور صحبت کردیم. چند تا از مهم‌ترین خواص روغن کرچک برای پوست، مو و دیگر اعضای بدن از جمله پاشنه‌ی پا را با هم مرور کردیم و به معرفی محصولاتی که در آنها روغن کرچک به کار رفته پرداختیم. اگر دچار خشکی پوست صورت یا خشکی پوست سر هستید، روی این روغن و خواص آن حساب کنید. ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید. اگر در مورد استفاده از روغن کرچک تجربه‌ای دارید و یا می‌خواهید نکته‌ای به این مطلب اضافه کنید، آن را با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

برچسب ها: روغن کرچک ، زیبایی ، پوست ، مو

شما می توانید مطالب و تصاویر خود را به آدرس زیر ارسال فرمایید.

bultannews@gmail.com

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر :
تلگرام
آخرین اخبار
پربازدید ها
پربحث ترین عناوین